Exacto Blaas en Urineweginfectie zelftest / thuistest

Meer afbeeldingen

Exacto Blaas en Urineweginfectie zelftest / thuistest

Normale prijs: € 8,95

Special Price € 4,95

  • Koop 2 voor € 4,50 per stuk. en bespaar 10%
  • Koop 3 voor € 4,25 per stuk. en bespaar 15%
  • Koop 6 voor € 3,50 per stuk. en bespaar 30%

Beschikbaarheid: In voorraad

Blaasontstekingstest:  Een blaasontsteking kun je nu ook thuis testen. De exacto blaas en urinewegeninfectie test is de meest verkochte zelftest. De test is zeer nauwkeurig namelijk 99,7%.

Beschrijving

Details

De Exacto Blaas en Urineweginfectie zelftest ( Meest verkochte zelftest voor blaas en urine )

De Exacto Blaas en Urineweginfectie thuistest is een uitstekende test om erachter te komen of u een urineweginfectie of (verborgen) nierschade heeft. De teststroken van deze thuistest bestaan namelijk uit testzones die ieder de aanwezigheid van verschillende stoffen in de urine aantonen:

  • Leukocyten
  • Nitriet (duidt op een urineweginfectie)
  • Bloed
  • Eitwitten

Bij de aanwezigheid van een van deze stoffen zal de bijbehorende testzone van kleur veranderen en zal de tester “niet OK” aangeven.

Wilt u weten of u een blaasontsteking of (verborgen) nierschade hebt? Bestel dan nu uw Exacto Blaas en Urineweginfectie zelftest bij Voordeeldrogisterij.nl

Werking van de blaas en urinewegen zelftest

De Exacto Blaas en Urineweginfectie zelftest test op de aanwezigheid van 4 verschillende stoffen die in de urine aanwezig kunnen zijn als er een infectie van de urinewegen heeft plaatsgevonden.

Leukocyten

Leukocyten zijn de witte bloedcellen in het bloed. De aanwezigheid van witte bloedcellen duidt op een ontstekingsreactie in de urinewegen. Deze ontstekingsreactie wordt veroorzaakt door een bacteriële invasie in de urinewegen.

Witte bloedcellen kunnen ook in de urine aanwezig zijn als er geen sprake is van een infectie van de urinewegen of een blaasontsteking. Er zijn namelijk andere aandoeningen die ook voor de aanwezigheid van witte bloedcellen in de urine kunnen zorgen. Hierbij kan gedacht worden aan:

  • Tuberculose
  • Blaasstenen
  • Kanker

De test detecteert leukocyten vanaf 9 - 15 witte bloedlichaampjes Leu/μl in klinische urine.

Nitriet

Nitriet is van nature niet in de urine aanwezig. Deze stof in alleen in de urine aanwezig als bacteriën nitraat om hebben gezet in nitriet. De aanwezigheid van nitriet in de urine duidt dus op een bacteriële infectie van de urinewegen.

Bij aanwezigheid van meer dan 1,5mg/L nitriet in de urine kleurt de testzone van de zelftest rood, doordat nitriet reageert met de op de testzone aangebrachte stof (Griess reagent: amine).

Het is belangrijk om te weten dat lang niet alle bacteriën die een urineweginfectie kunnen veroorzaken nitriet omzetten in nitraat. Om die reden is het ook belangrijk dat er getest wordt op de aanwezigheid van andere stoffen, zoals rode en witte bloedcellen, in de urine.

Natriumnitriet wordt gedetecteerd vanaf 0.05 - 0.1 mg/dL in een urine met lage dichtheid en minder dan 30 mg/dL ascorbinezuur.

Bloed

Rode bloedcellen kunnen af en toe in urine voorkomen. In de meeste gevallen is dit helemaal niet erg. De meeste gezonde mensen hebben dan ook wel eens een klein aantal rode bloedcellen in hun urine. Toch is het van belang om bij de aanwezigheid van bloed in de urine te gaan onderzoeken of er iets aan de hand is. De aanwezigheid van rode bloedcellen in de urine kan namelijk duiden op een urineweginfectie, maar het kan ook duiden op nierstenen, blaasstenen, interne verwondingen, vaatafwijkingen en nog een aantal aandoeningen.

Het is dus verstandig om bij de aanwezigheid van rode bloedcellen in de urine naar de huisarts te gaan.

De test detecteert hemoglobine vanaf 0.018 - 0.060 mg/dL of 5 - 10 Ery/μl in urinestralen met een ascorbinezuurgehalte 50 mg/dL

Eiwitten

Het eiwit dat het meest voorkomt in bloed is Albumine. Dit eiwit, dat zich in het bloedplasma bevindt, is verantwoordelijk voor het vervoeren van medicijnen en vitamines door het lichaam. Verder zorgt Albumine ervoor dat de bloeddruk gelijk blijf. Door de grote volume trekt het namelijk vocht uit het weefsel terug de bloedvaten in. Zijn grote omvang zorgt er ook voor dat een Albumine molecuul haast nooit uit de bloedvaten treedt. Albumine komt dan ook niet of niet aantoonbaar voor in urine van mensen.

Als albumine wel voorkomt in de urine, duidt dat op een slechte filterfunctie van de nieren. Deze horen albumine in het bloed te houden en niet af te geven aan de urine. De verstoorde filterfunctie komt door (verborgen) nierbeschadiging.

Met de Exacto Blaas en Urineweginfectie zelftest is de aanwezigheid van albumine in de urine makkelijk aan te tonen. De test detecteert albumine vanaf 7.5 - 15 mg/dL (0.075 - 0.15 g/L).

De test zelf

De test is gemakkelijk af te nemen. De teststrips dienen eerst op omgevingstemperatuur (15 - 30°C) te komen voor er getest kan worden. Vervolgens vlak voor gebruik handen en geslachtsdelen zacht, maar grondig met zeep reinigen en overvloedig afspoelen. De teststrip voor de test uit de aluminiumverpakking halen en testen met de eerste ochtendurine van de dag. 

Indien u directe urine wilt gebruiken: Laat de straal 1 - 2 seconden lopen en houd vervolgens de teststrip twee seconden onder de straal.

Indien u de urine op wilt vangen in een droog en schoon potje: Laat de teststrip twee seconden in de urine zitten en laat deze via de zijkant van het potje omhoog glijden zodat overtollige urine verwijderd is.

Na contact met de urine de teststrip in horizontale positie in contact brengen met absorberend materiaal, zoals een schone, witte servet, zodat chemische stoffen niet in elkaar overlopen. 

Wanneer de test voldaan is kunt u de uitslag aflezen op de colorimetrische schaal. Houd de strip verticaal tegen de kleurkolommen en vergelijk de kleuren voor de testuitslag. 

Inhoud van de Exacto Blaas en Urineweginfectie test

3 teststroken
1 Nederlandse bijsluiter

 

Extra informatie

Extra informatie

Merk Exacto
Voorraad Op voorraad
Levertijd Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden.
Verzendkosten € 4,95
Brievenbuspost Ja
Retour informatie Klik hier voor meer informatie
Mag het Retour? Ja indien ongeopend
Beoordelen

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Vertel ons wat je van dit product vindt