Easy Home Bloedgroep zelftest

Meer afbeeldingen

Easy Home Bloedgroep zelftest

Normale prijs: € 21,95

Special Price € 17,50

Beschikbaarheid: In voorraad

Bestel uw Easy Home Bloedgroep zelftest bij Drogisterijdeals.nl voor € 21,95
Beschrijving

Details

Easy Home Bloedgroep Zelftest

Met deze thuistest achterhaalt u makkelijk wat uw bloedgroep is en ook nog eens of uw rhesuspositief of rhesusnegatief bent. Het enige wat hiervoor nodig is een meestal pijnloze vingerprik.

Bij de Easy Home Bloedgroep Zelftest is een Bloedgroepkaart bijgesloten. Op deze kaart kunt u aangeven wat uw bloedgroep en rhesusfactor noteren. U kunt de bloedgroepkaart kunt u altijd bij u dragen. Zo kunnen hulpdiensten, in geval van nood, u gemakkelijker behandelen. Ze weten namelijk gelijk wat uw bloedgroep en rhesusfactor is en hoeven dus geen tijd te besteden aan het testen hiervan.

De test is niet geschikt voor hemofiliepatiënten en mensen die bloedverdunners gebruiken. Lees voor gebruik de bijsluiter.

De bloedgroepen

Er zijn 4 bloedgroepen:

  • A
  • B
  • AB
  • O

Mensen die bloedgroep A hebben, hebben antistoffen tegen rode bloedcellen uit groep B. Andersom hebben mensen met bloedgroep B antistoffen tegen rode bloedcellen uit groep A in hun bloed.

Als het bloed van iemand met bloedgroep A in contact komt met bloed van bloedgroep B, gaat het bloed klonteren. Dit kan de dood tot gevolg hebben.

Mensen met bloedgroep AB hebben tegen geen enkele bloedgroep antistoffen en kunnen dus een bloedtransfusie van iedereen met dezelfde rhesusfactor krijgen. Mensen met bloedgroep O kunnen alleen bloedtransfusies krijgen met bloed van bloedgroep O en met dezelfde rhesusfactor. In het bloed van bloedgroep O zitten namelijk antistoffen tegen rode bloedcellen van zowel bloed groep A als bloedgroep B en dus ook tegen bloedgroep AB.

Rhesusfactor

Met de rhesusfactor zijn er twee mogelijkheden: rhesuspositief of rhesusnegatief. Bij mensen met rhesuspositief bloed is de rhesusfactor aanwezig. Zij kunnen in principe dus zowel rhesusnegatief als rhesuspositief bloed ontvangen. Mensen met een rhesusnegatief bloed kunnen alleen rhesusnegatief bloed vangen.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer 8717677580064
Merk Easy Home
Levertijd Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden.
Verzendkosten € 4,95
Brievenbuspost Ja
Retour informatie Klik hier voor meer informatie
Mag het Retour? Ja indien ongeopend
Beoordelen
Vertel ons wat je van dit product vindt